top of page
Image by Daniele Levis Pelusi

INFO

Ineke Onkenhout in atelier 19.6 MB .jpg

Na haar opleiding in Amsterdam aan de modeacademie Charles Montaigne is Ineke jarenlang internationaal werkzaam geweest in de mode bij gerenommeerde merken in de sportwereld. Haar werk bestond uit de nieuwe textielcollecties ontwerpen, grafische artworks creëren en de productie met de benodigde stoffenkennis begeleiden in de fabrieken in verschillende landen.

 

Na 7 jaar in Parijs te hebben gewoond begon zij bij terugkomst in Nederland te schilderen. Expressieve kleurrijke schilderijen in acryl, laag op laag met penseel of paletmes. Maar het verlangen naar echt iets nieuws te maken kwam keer op keer boven. Zij begon aan haar zoektocht naar nieuwe technieken en sporen om mee verder te gaan.

 

Deze periode vergelijkt ze zelf symbolisch met “de trek van de vogels”. Ze groeide op in een “vogelaar gezin” met liefde en respect voor de natuur, dus niet verwonderlijk dat dit onderwerp weer naar boven kwam. Schilderijen van uitvergrootte vogel portretten kwamen als eerst uit deze stap voort.

Uiteindelijk draag je alle gebeurtenissen in je leven met je mee, waar je bent geweest, wie je hebt ontmoet, wat je hebt waargenomen, en dat filter je. Dit alles heeft invloed op wie je bent, doet, en wat je maakt.

 

Dit jaar introduceert zij haar nieuwste collectie “De Vergankelijkheid”

 

Na vele experimenten en meerdere leerprocessen kwamen de unieke en bewerkelijke combinatie van schilderen, fotografie, grafische bewerking, printen op textiel, applicaties en tuften bij elkaar samen. Soms valt alles als puzzelstukjes op zijn plaats.

Dit resulteerde in een verrassende creatie van stoere dubbelzijdige wandkleden, hangend zowel in hoogte als in houten Hoops, gemaakt door middel van mixed media, waarbij bomen, bladeren en totems centraal staan.

 

“Verdorde bladeren en gekapt hout blijft mooi. Een oude boomstronk trekt weer insecten, vogels en plantjes en schimmels aan. Het is allemaal onderdeel van een fascinerend recycle proces.

Door deze objecten te gebruiken blijven ze voor ons leven, geladen met schoonheid, historie en symboliek”

Let's Get
Social

  • Pinterest
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Contact opnemen

Bedankt voor de inzending!

bottom of page